Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do
Promocja

Pakowanie próżniowe żywności: pojemniki próżniowe, pojemniki VacuumSaver, próżniowe pojemniki z pompką

Pakowanie próżniowe pozwala nam dłużej zachować świeżość przechowywanego jedzenia. W tym celu świetnie sprawdzą się szklane pojemniki próżniowe lub zestawy pojemników próżniowych z pompką. Takie rozwiązania zapobiegają dostawaniu się powietrza i cieczy do środka, a zastosowanie silikonowych uszczelek gwarantuje hermetyczną szczelność. W asortymencie naszego sklepu znajdziesz popularne, wysokiej jakości pojemniki próżniowe VacuumSaver. Żywność przechowywaną w pojemniku próżniowym możemy włożyć do zamrażalki, podgrzewać w mikrofalówce, a sam pojemnik myć w zmywarce.

Urządzenie do pakowania próżniowego, zgrzewarka do żywności BioChef Vacuum Sealer 

Jeżeli chcesz przechowywać żywność w bezpieczny sposób, warto zastanowić się nad specjalną maszyną do pakowania próżniowego lub zgrzewarką do żywności. Próżniowe pakowanie żywności pozwala przedłużyć przydatność jedzenia do spożycia, zachowując przy tym wszystkie walory smakowe. W naszej ofercie znajdziesz urządzenia do pakowania próżniowego BioChef Vacuum Sealer, które są bardzo poręczne i w łatwy sposób pomogą Ci zapakować żywność, usuwając powietrze i wilgoć. Kompaktowa zgrzewarka do pakowania próżniowego to również świetne urządzenie do codziennego użytku domowego. Oprócz odpowiedniej konserwacji, zgrzewarka próżniowa do żywności pozwala oszczędzić miejsce w lodówce czy zamrażalce, poprzez usunięcie nadmiaru powietrza z opakowania. W ofercie sklepu Energia Zdrowia znajdziesz różnego rodzaju pojemniki próżniowe. Do najbardziej popularnych należą: pojemniki próżniowe szklane, plastikowe wolne od BPA, a także modele pojemników próżniowych z pompką. Pojemniki próżniowe szklane cieszą się dużym zainteresowaniem z uwagi na fakt, że nie przejmują smaku innych potraw, nie zmieniają koloru, ani nie odkształcają się. Pojemniki próżniowe są odporne na działanie wysokich temperatur, a także na ich wahania. Możesz bez problemu włożyć pojemnik do zamrażalnika i po chwili włożyć do mikrofalówki. 

Zalety pakowania próżniowego

Pakowanie próżniowe za pomocą odsysania powietrza pozwala przedłużyć datę przydatności do spożycia różnego rodzaju żywności. Produkty spożywcze zachowują świeżość do 5 razy dłużej, bez utraty smaku, aromatu, zapachu i witamin. Próżniowe pakowanie żywności pozwala zminimalizować ryzyko marnowania żywności. Specjalne urządzenia pozwalają zapakować próżniowo większość produktów. Możesz zapakować próżniowo: surowe warzywa, wędliny i sery, gotowe obiady, surowe mięso, owoce, ryby i wiele różnych produktów. Pakowane hermetycznie produkty zachowują swoje wartości odżywcze, gdyż brak dostępu do powietrza blokuje rozwój bakterii i grzybów. Największą zaletą próżniowego pakowania żywności jest fakt, że możemy to bezpiecznie wykonać w domu. Niezbędna będzie maszyna do pakowania próżniowego i opakowanie próżniowe lub folia. Popularną metodą pakowania próżniowego jest wykorzystywanie pojemników próżniowych z pompką. Dzięki pompce możemy zredukować tlen i wilgoć do zera, co wydłuża przydatność jedzenia do spożycia.

Sprawdź maszyny do tłoczenia oleju i młynki do zbóż.

Przechowywanie próżniowe

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl