Tajniki suszenia żywności - Michelle Keogh
Opis
WYDAWNICTWO GALAKTYKA
TAJNIKI SUSZENIA ŻYWNOŚCI
Michelle Keogh ze wstępem Karielyn Tillman
TAJNIKI SUSZENIA ŻYWNOŚCI
WYDAWNICTWO GALAKTYKA
„Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora” jest rewelacyjną pigułką informacji na temat niedocenionych jeszcze właściwości dehydratora. 16 interesujących rozdziałów, m. in:- Suszone owoce - Suszone warzywa - Ruloniki - Suszone mięso - Orzechy i pestki - Krakersy i chlebki - Zioła i przyprawy - Śniadanie - Przystawki - Desery - Dania główne - Smakołyki dla zwierząt - Inne zastosowania dehydratora Interesujący przewodnik po tajnikach zdrowych przekąsek dosłownie dla wszystkich! |
"Zdrowie jest tym czynnikiem, który dodaje wartości wszystkim zerom w życiu."
Bernard Fontenelle
„Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora” zawiera przepisy stworzone na bazie produktów, które po przetworzeniu w dehydratorze mogą być przechowywane nawet miesiącami. Cenne wskazówki zawarte w przepisach pozwolą uniknąć podstawowych błędów jakie popełniane są w czasie suszenia. W książce zawarte są proste przepisy na temat suszenia winogron, śliwek, jabłek czy pomidorów przeznaczone dla osób, które dopiero zaczynają przygodę z dehydratorem oraz przepisy bardziej skomplikowane dzięki którym przygotujesz przepyszne ruloniki owocowe, chlebki, ciasteczka oraz najpyszniejsze na świecie naleśniki. |