Energia Życia: Energią z Pożywienia |
Czy posiadasz dość energii?, Czy budząc się rano, z optymizmem myślisz o czekających Cię czynnościach dnia? Jeśli odpowiedzi brzmią TAK - sięgnij po właściwe urządzenie, które przygotuje najlepsze pożywienie ! Tylko skupienie uwagi na wszystkich aspektach naszego życia, zarówno fizycznych jak i duchowych może doprowadzić nas do zachowania zdrowia, uzyskania większej ilości energii oraz do umiejętności kontrolowania naszego bilansu energetycznego. Poznanie nowych źródeł energii dla naszego organizmu, zrozumienie jej przepływów, pomoże nam nabrać sił i chęci do działania. Przekazujemy swoje doświadczenia z pracy nad sobą oraz ze osobami wyleczonymi i uzdrowionymi. Dzielimy się najlepszą wiedzą o tym, jak żyć, z czego czerpać siłę, jak nie trwonić energii, jak rozumieć samego siebie.
Znajdujemy w tej naturalnej metodzie odżywiania ogromną ilość ciekawych sposobów, które pomogą poprawić zdrowie i bilans energetyczny. Dowiadujemy się jak zamienić płytkie, nieefektywne odżywianie w pełne i świadome. Przekonamy się, że przygotowanie najzdrowszego pokarmu nie jest nudne, ani męczące, lecz odwrotnie proste i ciekawe. Pomożemy sobie wreszcie dostrzec sens naszego odżywiania i działania, wytyczyć sobie właściwy cel, odnaleźć w sobie pasję, która potrafi zmienić całe życie w doskonaleniu zachowania zdrowia i umiejętności zarządzania zasobami energetycznymi ciała, rozumem, rozsądkiem, spokojem, wolą oraz czasem. Zapraszamy na doświadczanie nowego stylu odżywiania dla najwyższej jakości swojego organizmu |
Odżywiaj się prawidłowo i żyj zgodnie z prawami natury, wiedząc jak należy żyć, by zdrowym być Pożywienie jest zmaterializowaną energią . Znane powiedzenie: „Jesteś tym, co jesz” oznacza, że nasze ciała zbudowane są z tego, co zjadamy. A dokładniej, wygląda to tak, że podczas trawienia i wchłaniania pokarmu wydobywane są z niego nie tylko składniki odżywcze, ale też energia życiowa zasilająca cały organizm. Złej jakości pożywienie nie daje nam energii, lecz wręcz przeciwnie – odbiera ją . Między wszystkimi żywymi ustrojami a ich środowiskiem zachodzi nieustanna wymiana energii i materii. Każdy żywy organizm (ludzie, zwierzęta, rośliny) składa się z elementów i organów oraz spajającego je pola energetycznego, tworzącego z nich system. Jedno z kluczowych praw natury mówi, że „wszystko się zmienia”. Również pole energetyczne organizmu ludzkiego podlega ciągłym zmianom, wynikającym z podstawowych procesów życiowych, takich jak oddychanie, trawienie, sen. Na pole energetyczne organizmu mają też wpływ czynniki zewnętrzne: pożywienie, światło, temperatura, ciśnienie atmosferyczne, wiatr, promieniowanie kosmiczne itp. Pożywienie jest jednym z ważniejszych czynników, za które jesteśmy całkowicie odpowiedzialni. Właściwości pokarmów mogą decydować o zdrowiu lub chorobie. To, co spożywamy, w przeważającej większości, każdego dnia ma wpływ na ogólną kondycję organizmu. Pożywienie jest najwartościowsze wtedy, gdy zawiera jak najwięcej żywych makrocząsteczek, które –jak potwierdzają badania – są wytwarzane przez żywe organizmy. Żywe makrocząsteczki to związki w przedziale pomiędzy tysiącem, a wieloma milionami atomów o budowie spiralnej, za której pomocą mogą pochłaniać promieniowanie kosmiczne i przeobrażać je w odpowiednią dla organizmu energię. Te makrocząsteczki są nośnikami energii życiowej, którą przekazują w postaci biofotonów*. W latach pięćdziesiątych ub.w. skonstruowano urządzenie do uwidaczniania fotonowego światła pochodzącego z żywych makrocząsteczek przeprowadzono badania w tym kierunku. * Biofotony – słabe, lecz długo utrzymujące się, promieniowanie świetlne pochodzące z komórek organicznych. Niestety, nie wywołało to specjalnego oddźwięku w kręgach nauki. Naukowy światopogląd określa pokarm przede wszystkim w kategoriach jego składu chemicznego, jako źródło białek, węglowodanów, tłuszczów, minerałów i witamin. Jednakże z pożywienia czerpiemy nie tylko składniki pokarmowe. Otrzymujemy też coś o wiele cenniejszego – energię życiową. Podobnie jak fizyczne składniki pokarmu odżywiają nasze ciało, tak energia tego, co jemy, odżywia nasze pole energetyczne. Każdy człowiek jest żywą energią i tylko taki pokarm powinien przyjmować, a nie martwy ! a) Fragmentacja (np. biała mąka*, polerowany ryż, cukier) – produktom w tymbrakuje energii, którą posiadały, gdy stanowiły część żywej, rozwijającej się rośliny.
b) Zamrażanie – powoduje zmiany pola energetycznego. Jedyne produkty,
które nie tracą energii wskutek zamrażania według A. Colbin (Odżywianie a zdrowie) to czysty bulion warzywny, tempeh, masło i chleb (lepiej jednak zamrażać sporadycznie). c) Puszkowanie – produkty puszkowane poddawane wielokrotnie pasteryzacji lub sterylizacji, dodatkowo zabezpieczone konserwantami, nie posiadają energi życiowej.
d) Napromieniowanie - metoda ta pozwala przedłużyć trwałość produktu, zabija bakterie, ale i energię życiową. Żywność taka nie będzie dojrzewać i posiadać kiełków, co świadczy o tym, że nie ma w niej życia
e) Chemiczne środki konserwujące i inne dodatki chemiczne – blokują harmonijny przepływ żywej energii. Spożywając przetworzone przemysłowo produkty, powodujemy zakłócenia w przebiegu życiodajnych procesów. Jakość pożywienia zależna jest od ilości zgromadzonych w nim żywych makrocząsteczek, które są nośnikami biofotonów. Biofotony są „eliksirem życia”. Badania wykazały, że biologiczne promieniowanie świetlne, pochodzące z komórek ludzkiego ciała, przypomina nieco promień laserowy. Wiązka tego biofotonowego światła umożliwia połączenia różnych procesów zachodzących w organizmie. Oznacza to, że połączenia w organizmie to nie tylko krwiobieg lub system nerwowy, ale i wewnętrzne światło, za pomocą którego przenoszone są ważne informacje komórkowe. Wielu naukowców m. in. prof. Popp, Burr oraz austriacki fizyk i laureat Nobla, Schrőedinger, w swoich pracach stwierdzili, że fotonowe pola ludzi są regulatorami procesów zachodzących w komórkach. Naukowiec Berkmann swoimi badaniami potwierdził, iż ważne jest, aby dostarczać nie tylko odpowiedniej ilości żywych makrocząsteczek w pożywieniu, lecz wiele także zależy od tego,w jakich połączeniach i ilościach znajdują się one w produktach. Dlatego pojedynczo dostarczane organizmowi witaminy i minerały w preparatach nie są tak skuteczne, jak w naturalnych pokarmach.
*Wzbogacanie białej mąki w brakujące składniki metodą przemysłową nie rozwiązuje problemu. Dodane przemysłowe składniki odżywcze nie są w stanie zrekonstruować żywego pola energetycznego.
Najwyższą zawartość żywych makrocząsteczek mają naturalne komórki roślin, nasion i owoców. Należą do nich:
1. Hodowane przez nas samych kiełki (są wtedy najświeższe), np. ziarno pszenicy posiada 80% energii, natomiast w stanie kiełkowania od 300% do 400%. Podczas kiełkowania wzrasta ilość żywych makrocząsteczek, biofotonów.
2. Dzikie zioła (mniszek, pokrzywa, stokrotka, babka, krwawnik, przytulia, pierwiosnek)
3. Świeże warzywa.
4. Świeże owoce (również suszone, lecz nie siarkowane).
5. Nasiona słonecznika, sezamu, dyni, orzechy, migdały, nasiona lnu. 6. Zboża 7. Rośliny strączkowe.
Jesteśmy istotami zbudowanymi również ze światła. Kiedy nasze pożywienie oparte jest w przeważającej ilości na w/w produktach i nie zatruwamy swojego ciała żywnością przetworzoną przemysłowo, to światło w nas świeci mocniej i reguluje wszystkie procesy komórkowe, a my, stajemy się silniejsi, zdrowsi i bardziej świadomi. Nasza równowaga zależy od środowiska, w którym żyjemy, i odwrotnie: my sami, zachowując harmonię w swoich ciałach, przyczyniamy się do równowagi środowiska. Naturalne, zrównoważone pożywienie zapewnia najlepszą harmonię w organizmie człowieka. |
" Z pożywienia czerpiemy nie tylko składniki pokarmowe. Otrzymujemy też coś o wiele cenniejszego - energię życiową. Podobnie jak fizyczne składniki pokarmu odżywiają nasze ciało, tak energia tego, co jemy, odżywia nasze pole energetyczne." Bożena Cyran Żak
Poznanie nowych źródeł energii dla naszego organizmu, zrozumienie jej przepływów, pomoże nam nabrać sił i chęci do działania, a także zrozumieć, że - jak powiedział Stuart Wilde - "Życie nie powinno być walką, lecz łagodnym przechodzeniem od jednego punktu do drugiego, bardzo przypominającym spacer doliną w słoneczny dzień."
Tracimy energię przez współczesne środki stymulujące energią i ich wpływ na zdrowie.
Podstawowe zasady odżywiania dla zdrowia, to Enzymy w sokach jako iskry zapalne życia.
Odbudować swoją energię można przez wartość odżywczą i leczniczą terapii sokami oraz prawidłowy oddech, picia wody ustrukturowanej, ruch, wyciszenie, wypoczynek, sen, cel.
Dlatego warto zacząć dobrze i właściwie doświadczać życia, ucząc się i wiedząc jak żyć.
Zajmując się zdrowym odżywianiem młodości oraz Jedząc i żyjąc zgodnie z grupa krwi i porami roku. Można zwyciężyć raka i wszelkie choroby z wykorzystaniem metod z zakresu najzdrowszych zasad makrobiotyki, modelu pięciu smaków, a także doświadczeń mędrców medycyny i osób związanych z powrotem do zdrowia po przebytej chorobie nowotworowej.
Energia Życia jest w naturalnie przygotowanym Pożywieniu |
Urządzenia do wyciskania specjalnych gęstych soków odżywczych to zapewniają !
Bądź Zawsze Zdrów !